entotre


firefem

Annonse

lørdag 13. mars 2010

Lørdag og diverse

Foto: Linnie's interiør og oppussing

I det siste er det ikke blitt gjort så mye interiørmessig da,
men i dag pynta jeg litt på peishylla i stua :)
Pleier egentlig å ha ei lang rad med Leonardo telysholdere bortover hylla her,
men nå er disse bytta ut med de flotte kronene og
disse artige grønne "kulene" i små, morsomme blomsterkrukker.
Synes det ble ganske fint :)

De tre lysglassene i den lille nisjen, er fra Kid.
Kronene er fra frk. fryd.
De grønne buksbomkulene er fra Metro (en butikk her i byen) og
krukkene er en gave jeg fikk for 2-3 år siden, så de vet jeg ikke hvor de er fra.
Kanskje Plantasjen?



Foto: Linnie's interiør og oppussing

Dette "røret" av ei nøtteskål, kjøpte jeg på Rema 1000 for mange år siden.
Synes det er litt artig :)
Cashewnøtter er forresten en stor favoritt når det kommer til nøtter ;)


Foto: Linnie's interiør og oppussing

Her er den ene kaka jeg lagde i går.
Den er kjempegod, synes vi nå her i huset iallefall ;)

Ser det ble litt bobler i gelélokket, menmen ;D

Oppskriften er den samme som mamma'n min bruker,
og jeg kan dele den i all enkelhet med dere, dersom det skulle friste :)

Bunn:

2 pk gelé i samme smak, smak velger dere selv, jeg brukte jordbær

1 pk fløte + 1 ss sukker vispes til krem.

For å få fortgang i ting når jeg lager dette, pleier jeg å koke bare halve mengden vann,
røre ut pulveret i dette - til det er oppløs, for deretter å tilsette resten av vannmengden - i kaldt vann.
Sett i kjøleskapet, og følg med.

Når geléen begynner å bli stiv (må ikke bli for stiv-da kan den bli vanskelig å bruke),
så tar dere den ut av kjøleskapet, pisker kremen + sukkeret og har deretter geléen i, og pisker den inn i kremen på lav hastighet på mixmasteren.

Hell dette i ei form.

Jeg lånte ei Tupperware form av min mor, men man kan bruke ildfastformer, vanlige springformer osv...
Sett formen i kjøleskapet.


Lokk:

1 pk gelé i ønsket smak - jeg valgte appelsin

1 boks hermetiske mandarinbåter (eller annet, men pass på at frukten du velger ikke påvirker stivningsprosessen til geléen).

Kok gelé, jeg brukte bare halve vannmengden kokt, og ha i resten av vannmengden kaldt etter alt var oppløst i det kokende vannet.
Sett i kjøleskapet, og følg med.
Geléen skal såvidt ha begynt å stivne når den er klar til å has på bunnen.

Følg med!!

Legg mandarinbåtene/frukten i et selvvalgt mønster på bunnen (bunnen må være stivnet),

Når du er ferdig å dandere mønster på bunnen, så heller du geléen over bunnen og frukten.
Jeg pleier å bruke en øse til dette, da frukten fort kan flytte på seg, om man heller geléen direkte på i full fart ;)

Sett kaka i kjøleskapet frem til servering.

Den er klar når gelélokket har stivna skikkelig.
Lykke til!!

Håper dette var forståelig ;D

Tenkte jeg skulle få fortsette med denne kommoden jeg har styra med å skulle få pussa opp i lengre tid.
Problemet er bare at jeg ikke får beslagene vekk fra skuffene...
De sitter bom fast.

Får skrua ut disse håndtakene da, men selve beslagene er spikra fast.

Tips?

Jeg får ikke lurt noe under heller, for de er kliss inntil skuffene...


Foto: Linnie's interiør og oppussing

Får ut disse man drar i, for de er skrudd fast, men de små spikrene på hver side,
de sitter bom fast de, og de er så små at det er vanskelig å komme til med noe verktøy også.
Treverket er så mykt at jeg har ikke lyst å bruke makt på å bryte dem løs heller, da blir det jo svære merker.
Så jeg blir veldig glad for tips altså ;)
Kommer ikke bak med en sparklespade engang, så godt sitter dem ;)
Ønsker dere alle som er innom meg, ei kjempefin helg :)
Klemmer fra

Photobucket

6 kommentarer:

  1. Hei.

    Så fint dekorert på peishylla.

    Det ser vanskelig ut å få bort de beslaga. Du kan jo prøve å borre på baksiden og treffe akkurat på spikrene, men det kan være vanskelig. Eller så får du sette et ben på hver side og dra i ringen så hardt du kan.

    Håper du får noen bedre tips av andre.

    Lykke til.

    Klem fra Mona C♥

    SvarSlett
  2. tusen takk for tilbakemeldinga og tipsan :D
    E så koseli å få kommentara på dialekt :D
    Æ syns d e best å skriv sånn.. får ikke til å skrive bokmål :P hehe
    Førr det e jo ikke sånn æ prate :P hehe :)

    Ja ser førr mæ at møblan bli finest i eggehvit.. meninga e jo at alt ska stå i stil.. å trehvit klare æ ikke! Men sia vi har "trehvitt" kjøkken så har æ bare latt det vær.. meeen nu bli det forandringe :) å kjøkkenet bli mest sannsynli spraylakkert det å snart :D Borte me alt trehvitt!!

    Klæm Trine

    SvarSlett
  3. Åh, frister med både nøtter og kake her jo :-S
    Den kaka er kjempegod. Har laget slik før, med litt andre bær. Mmmm...poppis hos ungene og ja.

    Så koselig det ble på peishylla. Kjekt med litt småforandringer innimellom. Ikke alltid så mye som skal til. Lykke til med festene, jeg har ikke noen tips, dessverre.

    Og tusen tusen takk for koselig award fra deg. Setter jeg stor pris på. ♥
    Ha en fin søndag! Klem

    SvarSlett
  4. Takk for koselige kommentarer :)

    Har funnet en måte å fjerne beslagene på, blir LITT sparkling, men det gjør ingenting, for det er så lite ;)

    SvarSlett
  5. Den kaka så god ut altså:)
    Kult rør til nøttene, det har jeg aldri sett før faktisk:) Ha en fin søndag

    Klem Lillebølla

    SvarSlett
  6. Den kaka var jammen fristende. Har skrevet handleliste nå, så jeg skal prøve meg på denne:)
    Håper du får av de beslagene Linnie. Kan være kronglete med sånne små pirke greier...

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...